Az új klán!

Kedves érdeklődők!

Az alábbi vázlatot javaslom megfontolásra az új klán megalakulásával és a jelentkezéssel kapcsolatban!

Az új klán megalapítása leghamarabb pénteken történhet, mert itt is érvényes az a szabály, hogy aki elhagy egy klánt, az 48 óra elteltével alapíthat vagy léphet be klánba.

Erre nekünk több jelentkezőnk is van, a klánalapítás összege nem kérdés számunkra. Ezt egyébként aranyban kell letenni.

Ami a lényeg, hogy a klánalapító személye az új klánban nem lényeges, nem lesz a klán kizárólagos tulajdonosa, így ebből eredően semmi döntő erejű befolyása nem lesz sem most, sem később a teljesen demokratikus struktúrájú klánban.

Hogyan?

Úgy hogy bárki aki leteszi az összeget, az az alapítótagoktól vissza fogja kapni azt.

Alapítótag lehet bárki, aki a kezdetektől fogva velünk jön, és annyi lesz a jussa, hogy felkerül az alapítótagok listájára, ami a honlapon meg fog jelenni.

Másrészt ő szavazhat a klán parancsnokának személyére, és tehet javaslatot a vezetőségi tagokra, vagy jelölheti magát beosztásokra.

A klánparancsnok jelöltek egyéni jelentkezés alapján kerülnek fel a listára, tehát aki vállalja, illetve szeretne parancsnok lenni. Őt a teljes alapító tagság szavazatai alapján fogjuk kinevezni.

A vezetőségi tagokat, magyarul az arany színű tiszteket lehet javasolni, lehet jelentkezni erre a pozícióra, majd a teljes alapító tagság szavazza meg őket személyenként, azzal hogy a klán eredményes működési feltéteinek biztosítása érdekében a kinevezett parancsnok vétójoggal élhet az illető személyét illetően.

Ez annyit jelent, hogy az illető jelölt ugyanazt a feladatot kapja, de altisztként, azzal hogy próbaidő alatt áll, és a végzett tevékenysége, eredményei alapján később a vezetőség fogja véglegesíteni.

A parancsnoki tisztség egy évig érvényes, akkor új szavazásra kerül sor. Ez teljesen új, és eltérő a szokványos gyakorlattól. Eddig a WOT klánoknál aki alapított egy klánt, az tulajdonolta is azt, nálunk ez teljesen más.

Minket nem lehet tulajdonolni, itt a vezetést ki kell érdemelni. Ha nem fejlődik a klán ha nincs megfelelő tagtoborzás, ha nem tudunk elég hatékonyak lenni a megmérettetéseken, azt a parancsnok nem megfelelő munkája és nem a klántagság okozza, mennie kell.

Ezzel kapcsolatban viszont, a parancsnoknak ahhoz hogy ennek a feltételrendszernek meg tudjon felelni, kell szabad keze legyen!

Ez azt jelenti, hogy a végső döntés minden esetben őt illeti személyügyi területen, intézkedések általános érvényű döntések meghozatalában.

Amennyiben a döntése a vezetőség 1/3-ának egységes ellenvéleményével kerül szembe, akkor azt a teljes vezetőség elé kerül, akiknek 3/4-e kell megerősítse azt.

Ezen túlmenően szabad kezet kap hogy a kitűzött célokat teljesíteni tudja!

Parancsnokot évközben csak a teljes tagság 50%-ának egyöntetű indítványa és a tagság 75%-ának szavazata alapján lehet leváltani.

További feladatok:

1 A klán nevének kiválasztása! Van egy oldal, ahol be lehet írni a javasolt neveket. Ezekből szavazás alapján válasszuk ki a legmegfelőbbet!

2 Jelentkezés a parancsnoki beosztásra, erre van egy oldal, ahol mindenki bejelölheti magát, csak saját jelölés lehetséges, ajánlásokat nem fogadunk.

3 A vezetőség tagjaira lehet javaslatot tenni, vagy jelentkezni. Van egy oldal, ahol , konkrét beosztás megjelőlésével megteheted ezt.